Різдвяна прикраса тортик з горіхами
Пропонуємо рецепт смачнго тортика з горіхами, який гарно прикрасить святковий стіл.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- мигдаль 160 г;
- білки, 4 шт.;
- сіль щіпка.
Для приготування крему необхідно :
- вершки, 90 мл;
- жовтки, 4 шт.;
- шоколад білий, 80 г;
- цукор, 15 г;
- крохмаль, 10 г;
- молоко, 80 мл;
- масло вершкове, 50 г.
Для декору візьміть:
- мигдаль, 20 г;
- шоколад молочний, 100 г;
- вершки, 70 мл.
Процес приготування
Збиваємо білки із сіллю до густого та пишного стану, щоб піки не опадали.
Мигдаль або будь-які інші горіхи на ваш смак, подрібнюємо шматочками, але не дрібними і акуратно втручаємося в білкову масу за допомогою лопатки.
Деко застилаємо пергаментом і викладаємо білкову масу. Розрівнюємо лопаткою.
Випікаємо при 180 градусах близько 25-30 хвилин.
Забираємо папір, обрізаємо краї та ріжемо бісквіт на 2 – 3 частини. Обрізання подрібнюємо за допомогою блендера.
Вершки ставимо на плиту та доводимо до кипіння, додаємо шоколад і перемішуємо до розплавлення, знімаємо з плити.
Жовтки збиваємо з|із| цукром і молоком, додаємо крохмаль і варимо крем на невеликому вогні до густини. Знімаємо з вогню та остуджуємо.
Охолоджені вершки збиваємо і змішуємо з розм’якшеною олією, збиваємо і додаємо заварний крем, збиваємо до однорідності.
Коржі змащуємо кремом та формуємо торт.
Розтоплюємо молочний шоколад і поливаємо торт зверху, прикрашаємо пелюстками мигдалю або іншими горішками, можна кремом і всім, що вам до смаку.
Відправляємо торт холодильник на кілька годин для стабілізації.
Тортик виходить дивовижним, м’яким та ніжним, відмінно підходить для святкового, різдвяного столу.