Роблю чебуреки на крутому кип’ятку. Тісто виходить м’яким і не липне до пальців
Ми всією сім’єю дуже любимо чебуреки. Але якщо раніше ми їх могли спокійно купити, то зараз дуже складно знайти те місце, де можна бути точно впевненим в якості цієї випічки. Так що з деяких пір я роблю чебуреки будинку і насолоджуюся з усією родиною улюбленою стравою, що не переживаючи про його якість.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Рецепт приготування чебуреків
Щоб зробити цю апетитну і ароматну випічку, нам знадобляться такі інгредієнти, як:
- 4 склянки борошна;
- 320 мл води;
- пара столових ложок горілки;
- куряче яйце;
- 2 столові ложки соняшникової олії;
- половина чайної ложки солі;
- 700-900 грам фаршу, який у кожного свій.
І в першу чергу кип’ятимо воду, відразу ж переливаємо її в миску і додаємо туди сіль, соняшникову олію і половину склянки борошна, після чого гарненько все перемішуємо. Потім додаємо в миску горілку і яйце і знову все заважаємо.
А після цього вже поступово, по половині склянки, додаємо в миску борошно, що залишилося, кожен раз заважаючи тісто, яке повинно вийти м’яким і не липуче до рук.
Його ми відкладаємо в сторону на 30 хвилин, а самі робимо фарш — я для цього до м’яса ще додаю трохи соєвого соусу, смажену цибулю, зелень і десь півсклянки води. Коли начинка буде готова, ще раз місім тісто і знову відставляємо його на 30 хвилин.
Ось і все, після цього залишиться лише розкачати тісто в дуже тоненький пласт, порізати його на великі кола і зліпити подобу вареників (тільки вони будуть в 2-3 рази більше). А їх ми смажимо на сковороді в олії, і можна тут же подавати закуску на стіл.