Робимо домашнє морозиво – смак радянського пломбіру
Сучасне морозиво напхане стабілізаторами, посилювачами смаку та іншою хімією. Смак такого морозива теж досить штучний та несправжній. Пропонуємо спробувати простий домашній рецепт цього лакомства. І здоров’я збережете, і гроші.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media
Таке морозиво можна сміливо давати дітям.
Інгредієнти:
- 2 склянки цукру;
- 1 літр молока;
- 100 г вершкового масла;
- крохмаль 1 ч.л.;
- 5 яєчних жовтків;
- ванільний цукор.
Як приготувати:
- Підігріваємо молоко та топимо в ньому вершкове масло, далі доводимо суміш до кипіння.
- В мисці змішуємо жовтки з цукром та крохмалом до однорідної консистенції.
- Далі беремо яєчну суміш та тонкою цівкою вливаємо в кипляче молоко з маслом, постійно помішуючи.
- Додаємо ванільний цукор.
- Доводимо до кипіння, та знявши з вогню, залишаємо охолонути, періодично помішуючи.
- Холодну суміш з морозива розливаємо по формах та відправляємо в морозильну камеру.