Розкрию Вам секрет найсоковитіших і смачних чебуреків

Напевно вам доводилося хоч раз в житті спробувати соковиті і хрусткі чебуреки з тонкого тіста з бульбашками. Думаю, якщо пробували, то обов’язково спробуєте приготувати їх вдома.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Для того, щоб приготувати тісто нам знадобляться:

  • Борошно (4 склянки)
  • Кип’яток (1,5 склянки)
  • Яйце (1 штука)
  • Сіль (1 чайна ложка)
  • Горілка (1,5 столової ложки)
  • Соняшникова олія (3 столові ложки)

Начинку я роблю так:

  • Фарш (600 грамів, бажано змішаного)
  • Цибулю (2 штуки)
  • Часник (1 зубчик)
  • Сіль, перець (за смаком)
  • Ряжанка (100 грамів)

Покроковий процес приготування:

У склянку кип’ятку висипаю сіль, туди ж додаю соняшникову олію і поступово додаю просіяне борошно. Ретельно все перемішую ложкою, додаю яйце, горілку і починаю замішувати тісто. Готове тісто залишаю настоюватися протягом півгодини накривши харчовою плівкою або рушником.

Розкрию Вам секрет найсоковитіших і смачних чебуреків

За цей час я готую начинку. В окрему ємність кладу фарш, додаю сіль, вливаю туди ряжанку. Цибулю з часником дрібно подрібнюю за допомогою блендера і відправляю в фарш.

Все готово. Розкачую тісто, вирізаю кружечки, викладаю в них начинку і починаю ліпити чебуреки. І так, до речі, щоб краї не розходилися, я їх змащую водою або яєчним білком. Потім смажу. Смачного!

Розкрию Вам секрет найсоковитіших і смачних чебуреків