Розповідаю, як правильно приготувати деруни. Мінімум борошна і ніякої сметани в тісті

Останнім часом мені на очі часто трапляються всілякі рецепти так званих “дерунів”. Починаю читати список інгредієнтів і розумію, що ця страва можливо і нагадує деруни, але це точно не вони.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Природно, рецепт будь-якої страви зазнає з роками деякі зміни. Навіть в різних регіонах є свої, “місцеві”, тонкощі в приготуванні дерунів. Мене ж вчила їх готувати бабуся по батьковій лінії.

Деруни – це картопляні оладки з дуже простим списком інгредієнтів.

  • картопля
  • яйце
  • сіль, чорний перець
  • цибуля
  • борошно

Картопля для дерунів завжди натирається на самій дрібній тертці, виходить буквально “кашка”. Так само натираємо цибулю.

Далі зливаємо з тертої картоплі сік і додаємо яйце. Зі спецій в традиційних деруни сіль і перець, приправи не повинні перебивати смак картоплі.

Розповідаю, як правильно приготувати деруни. Мінімум борошна і ніякої сметани в тісті

І тепер важливий момент – борошно. У справжніх дерунів її має бути зовсім небагато. Бабуся завжди додавав буквально 2-3 ложки на кілограм – 1.5 картоплі.

Розповідаю, як правильно приготувати деруни. Мінімум борошна і ніякої сметани в тісті

Але бабуся завжди говорила, що деруни, в яких багато борошна – це вже не деруни. Це оладки зі смаком картоплі.

Після того, як картопляне тісто готове, обсмажуємо деруни під кришкою на середньому вогні з двох сторін.

Розповідаю, як правильно приготувати деруни. Мінімум борошна і ніякої сметани в тісті

Традиційно деруни подаються зі сметаною, засмажкою з грудинки, сала і цибулі. Ще можна скласти деруни в горщик, чергуючи з засмажкою з грудинки, цибулі і сметани, і трохи протушити в духовці. Це дуже смачно!

Не вдається скопіювати.