Розсольник на зиму з перловкою, суп за 15 хвилин
Презентуєм вам перевірений рецепт розсольника на зиму. Суп з такою заготівлею виходить наваристим, ситним та смачним.
Нам потрібно:
- огірки – 1,5 кг.
- помідори – 1,5 кг
- цибуля – 300 гр.
- морква – 400 гр.
- перлова крупа – 250 гр.
- сіль – 1 ст.
- цукор – 2 ст.
- оцет 9% – 60 мл.
- вода – 125 мл
- олія – 125 мл.
Покроковий рецепт приготування
Готуємо необхідні продукти зі спеціями для приготування найсмачнішої заготовки для розсольника на зиму. Видаляємо плодоніжки у помідорів, нарізаємо і подрібнюємо. Виливаємо в каструлю помідори та доводимо до кипіння.
Середнім кубиком нарізаємо 1,5 кг. огірків та додаємо в помідори. Натріть моркву і наріжемо цибулю і теж все додамо в каструлю.
У каструлю з масою додаємо перлову крупу, олію, 2 ст.л. цукру, 1 ст. солі, 125мл. води, ставимо каструлю на плиту, вмикаємо на середню температуру і доводимо до кипіння. Як закипить чекаємо 20 хвилин, потім додамо оцет і ще 10 хвилин.
Приготовлену заготівлю для розсольника з перловкою та овочами в гарячому вигляді розкладаємо по стерилізованих банках доверху, ущільнюємо та відразу закриваємо стерильними кришками та перевернувши закриваємо теплим пледом або ковдрою та остуджуємо кілька годин.