Рулет “Тигрова шкура”

Новий Рік складно уявити без святкового столу, який повинен бути не тільки смачним, але і красивим. І як же хочеться додати до традиційних улюблених страв щось новеньке, але це новеньке обов’язково має бути вартим! Рулет “тигрова шкура” напевно нікого не залишить байдужим. Він не тільки дуже смачний, але ще і неймовірно яскравий і красивий!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • сир твердий — 200 гр;
  • курячі яйця — 5 шт.;
  • Борошно пшеничне — 2 ст. л.;
  • фарш з курячої грудки — 450-500 г;
  • лук — 1 велика цибулина;
  • печериці — 500 г;
  • рослинна олія для смаження;
  • сіль, перець — за смаком;
  • лист норі для прикраси

Приготування:

У миску викладаємо тертий сир і яйця, добре перемішуємо. Також додаємо сіль і спеції за смаком. Якщо ви любите гостре, можна додати трохи гіркого перцю. Потім в яєчну масу просіваємо борошно і перемішуємо. Якщо маса здається вам недостатньо яскравою, її можна підфарбувати за допомогою харчового барвника або куркуми.

Випікати корж для рулету будемо на деко. Застилаємо його пергаментним папером, злегка змащуємо рослинною олією. Потім виливаємо на деко тісто і добре розподіляємо його по поверхні. Тигрові смужки вирізаємо з норі і розподіляємо їх по коржу, формуючи малюнок і злегка придавлюємо їх до тіста. Відправляємо корж випікатися в добре розігріту до 150 градусів духовку приблизно на 20 хвилин.

Поки тісто в духовці, займемося начинкою. Для неї готуємо фарш з курячого філе і обсмажуємо печериці з цибулею. Коли корж буде готовий, виймаємо його з духовки і, поки він не охолов, рівним шаром викладаємо на нього начинку: приправлений фарш і обсмажені гриби.

Потім акуратно згортаємо все в щільний рулет. Щільно загортаємо рулет в пергаментний папір, запечатуючи торці, і знову відправляємо закуску в духовку, розігріту тепер до 200 градусів. Запікаємо приблизно протягом 30 хвилин.

Подавати рулет можна як холодним, так і гарячим, смачного!