Румунські голубці сармале: цікавий погляд на звичний рецепт
Якщо вам подобаються голубці, але ви хотіли б внести якусь цікаву родзинку в традиційне блюдо, то цей рецепт точно для вас!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Отже, для приготування знадобляться такі інгредієнти:
- Білокачанна капуста.
- Фарш (можна брати будь-який) – 400 г.
- Рис – 150 г.
- 1 цибулина.
- 1 морква.
- Сіль, чорний перець.
Для топінгу:
- Твердий сир – 120 г.
- 3 невеликих помідора.
- 3 зубчики часнику.
- Зелень (кінза або кріп).
Рецепт приготування:
Помийте капусту і прогрійте її мікрохвильовці близько 5 хвилин.
Акуратно відокремте розм’якле листя.
Відваріть рис до стану альденте.
Пасеруйте спочатку подрібнену цибулю, а потім додайте в сковороду терту моркву.
Обсмажте з овочами фарш і додайте спеції.
Сформуйте голубці.
Змастіть деко або форму маслом і покладіть в неї заготовки.
Запікайте в духовці при 180 градусів протягом 30 хвилин.
В цей час наріжте дрібно томати, зелень і сир.
Додайте в суміш сметану і спеції, а потім перемішайте.
Викладіть топінг поверх голубців і запікайте все разом ще 15 хвилин.