Риба під маринадом-найсмачніша закуска з простих продуктів
З найпростіших і найдоступніших продуктів виходить найсмачніша риба під маринадом. Раніше такий рецепт був дуже популярним. Готували таку рибу на повсякденний та навіть на святковий стіл. Для рецепту підійде мінтай, хек чи тріска.
Продукти для приготування:
- риба 1 кг
- морква 2-3 шт.
- цибуля 2 шт.
- томатна паста 3-4 ст. ложки
- вода 300-400 мл
- лавровий лист 2 шт.
- перець запашний горошком 4-5 шт.
- перець чорний горошком 4-5 шт.
- цукор 1 ст. ложка
- сіль 1 чайна ложка
- оцет 9% 2 ст. ложки
Рибу почистити, видалити плавці начинки. Потім нарізати порційними шматками, обваляти в борошні і обсмажити на добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії.
На невеликій кількості рослинної олії обсмажте цибулю, нарізану півкільцями, до прозорості.
Потім до цибулі додайте нарізану соломкою моркву і протушкуйте овочі 2-3 хвилини.
До овочів додайте томатну пасту і злегка обсмажте.
Потім додайте воду, запашний перець, чорний перець горошком, лавровий лист, сіль і цукор. Перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте на повільному вогні 15 хвилин. Наприкінці влийте оцет. Маринад повинен вийти кисло-солодким.
Готову рибу викладіть у глибоку ємність.
На рибу викладіть гарячий овочевий маринад. Остудіть, а потім приберіть у холодильник на 3-4 години.
Пікантна, апетитна, із звичайних продуктів, дуже смачна! Готуйте на здоров’я, приємного апетиту!