Риба в капустяному маринаді – ніжний смак і незрівнянний аромат
Ви, мабуть, не чули, щоб ще хтось так готував рибу. Проте будьте певні, що вся сім’я буде в захваті від цієї страви. Поєднання рибного філе та капусти незрівнянне: рибка просочується овочевими соками і ароматом, стає ніжною і соковитою. Інгредієнти знадобляться найпростіші і недорогі, часу у вас піде мало: і хто відмовиться від такої пропозиції?
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Необхідні інгредієнти:
- 500 г філе будь-якої білої риби;
- половина чайної ложки солі + третина чайної ложки для овочів;
- чорний мелений перець за смаком;
- 1,5 столові ложки соку лимона;
- 700 грамів білокачанної капусти;
- дві ріпчасті цибулини;
- одна морквина;
- шість столових ложок рослинної олії;
- одна столова ложка томатної пасти;
Риба в капустяному маринаді: як приготувати смачну страву
- Рибне філе розрізаємо на порційні шматочки (шкірку не знімаємо), перекладаємо в миску, додаємо половину чайної ложки солі, чорний мелений перець за смаком. Вливаємо туди ж лимонний сік, перемішуємо і прибираємо на годину.
- Потім займаємося овочами. Білокачанну капусту шаткуємо соломкою.
- Очищену від лушпиння ріпчасту цибулину нарізаємо маленькими кубиками.
- Моркву очищаємо, промиваємо, натираємо на крупній тертці.
- У сковороду наливаємо олію, викладаємо цибулю і обсмажуємо до напівпрозорості.
- Додаємо моркву, перемішуємо, обсмажуємо ще протягом 2-3 хвилин, разом.
- Змішуємо овочі з капустою, накриваємо сковороду кришкою, тушкуємо все разом поки капуста буде готова.
- Порада. Обжарювання займе 10-15 хвилин, треба буде кілька разів перемішати овочі, щоб не підгоріли.
- Готову суміш солимо, перчимо до смаку, додаємо томатну пасту і перемішуємо.
- Вимикаємо вогонь, половину капусти перекладаємо в тарілку. З решти овочів робимо рівний прошарок, викладаємо на нього шматочки рибного філе.
- Закриваємо все капустою з тарілки, ставимо сковороду в жаровню, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.
Риба в капустяному маринаді — це прекрасна страва, яку всі просто обожнюють і готові їсти її і на обід, і на вечерю (до того ж, щодня). Це зовсім не дивно: будь-яке рибне філе, підготовлене таким способом, ніжне, соковите і ароматне. Зауважте, і гарнір робити не доведеться: його цілком повноцінно замінить овочева «шубка».