Рибні консерви в магазині більше не купую. Тепер роблю цей рибний салат, який в десятки разів смачніший. Салат «Мрія моряка» – всі, хто пробували його, відразу просять рецепт
Рибний салат, який в десятки разів смачніший за магазинні консерви. Колись я його пробувала у знайомої, мені він дуже сподобався. Але тоді готувати не наважилася, бо думала, що все складніше. Насправді, салат дуже простий у приготуванні. Дякую за рецепт, уже зробила кілька баночок на зиму.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
Салат «Мрія моряка» – всі, хто пробували його, відразу просять рецепт.
Необхідні інгредієнти:
- Риба: сира тюлька, салака або скумбрія – 2 кг (вага очищеної рибки).
- Помідори – 2 кг.
- Цибуля – 2 кг.
- Морква – 1 кг.
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор – 1 стакан (200 мл).
- Оцет (9%) – 6-7 ст. л.
- Олія.
Покроковий рецепт приготування:
Рибку очистити від голів і нутрощів, помити і дати стекти зайвій рідині. Беремо очищеної 2 кг.
Помідори перебити блендером або пропустити через м’ясорубку поставити в більшу каструлю на вогонь і від моменту закипання проварити 15 хвилин.
Тим часом моркву натерти на крупній тертці, цибулю нарізати півкільцями. Обсмажити моркву і цибулю до м’якості орієнтовно 10 хвилин.
До підтушених помідорів даємо засмажену цибулю з морквою, цукор і сіль і гарно вимішуємо. Тоді даємо усю рибку, легенько вимішуємо, і від моменту закипання готуємо на малому вогні 30 хвилин, час від часу помішуючи.
Через 30 хвилин додаємо оцет і готуємо ще 20 хвилин.
Готуємо стерилізовані банки і кришки, гарячий салат накладаємо по баночках закриваємо кришками і окутуємо до охолодження.
З цієї порції виходить 8 півлітрових баночок.
Рецепт – Галя Фандуль.
Смачного вам!