Рибний суп з помідорами: рецепт взяла в кафе
Смачний варіант рибного супу, який за смаком не схожий на всі інші рибні супчики, він ще не тільки дуже смачний, але і швидко готується. Пощастило мені його перший раз спробувати в кафе, з тих пір його готую вдома.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- червона риба – 300 г
- картопля – 500 г
- цибуля – 1 шт
- морква – 1 шт
- помідори – 1-2 шт (або томатна паста)
- вершки 20% – 300 мл
- сіль – 1 ч.л.
- чорний перець – за смаком
- лавровий лист – 1-2 шт
- вода – 2 л.
Покроковий процес приготування:
І так овочі очистимо, картоплею поріжемо кубиками або соломкою як Вам подобається.
Моркву натремо на грубій терці, цибулю порізати кубиками. Беремо сковорідку наливаємо олію кладемо цибулю і смажимо до напівпрозорості, додаємо моркву і смажимо ще хвилини 2-3.
З помідора знімаємо шкірку, спочатку заливаємо кип’ятком, залишаємо на хвилини 2, потім виймаємо і опускаємо в холодну воду, ножем робимо надріз і знімаємо шкірку.
Одночасно беремо каструлю, наливаємо в каструлю воду приблизно 2 літри, Я для супу беру зазвичай каструлі побільше, сьогодні у мене об’ємом каструля 4,7 літра.
Як вода закипить, кладемо нарізану картоплю і варимо хвилин 10. Додаємо зажарку до картоплі і варимо до готовності овочів.
Беремо червону рибу, у мене форель, можна горбушу, кету, поріжемо кубиками.
Кладемо рибу в суп, додаємо сіль 1 ч.л., варимо пару хвилин і вливаємо вершки у мене жирністю 20%. Зелень поріжемо і додамо в суп, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.
Дамо супу настоятися хвилин 10 і подаємо до столу.
Незвичайний смак надає супчику додавання помідора. До речі, можна замість свіжої риби взяти рибні консерви.