Рибу більше не смажу і не тушу, готую тепер тільки так

Сьогодні хочу поділиться з вами простим рецептом, дуже смачної і запашної риби.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Я взагалі люблю різну рибу, смажену, тушковану, на пару. Але цей рецепт у мене тепер один з найулюбленіших. Готується дуже просто, не вимагає особливих інгредієнтів. Раз, два і готово.

Необхідні продукти:

  • Скумбрія – 2 – 3 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Соняшникова (оливкова) олія – 2 ст. л.
  • Паприка солодка – 1 ч. л. з гіркою
  • Сіль – 1 \ 2 ч. л.

Покроковий процес приготування:

Я взяла три заморожені скумбрії. Добре миємо, чистимо, відрізаємо голову, хвіст, плавники, видаляємо нутрощі.

Рибу більше не смажу і не тушу, готую тепер тільки так

Рибу розрізаємо по хребту. Відокремлюємо філе від кісток, шкіру залишаємо.

Рибу більше не смажу і не тушу, готую тепер тільки так

Приготуємо маринад. У олію додаємо сіль і паприку. Видавлюємо через чеснокодавку, два зубчики часнику. Добре перемішуємо.

Рибу більше не смажу і не тушу, готую тепер тільки так

Тепер потрібно змастити філе риби отриманим маринадом. Я відразу викладаю рибу на деко, на килимок для випічки. Можна застелити деко пергаментом, або силіконовим килимком. Можна запікати рибу в формі. Потім рибу потрібно накрити харчовою плівкою, і прибрати на 20-30 хвилин в холодильник. Можна залишити рибу маринуватися довше, але я особливої різниці в смаку не відчула.

Якщо у вас деко не поміщається в холодильник, або немає місця, можна замаринувати рибу в тарілці, а перед приготуванням викласти на деко.

Рибу більше не смажу і не тушу, готую тепер тільки так

Через 20-30 хвилин прибираємо плівку, і відправляємо нашу рибку в духовку на 20-25 хвилин при температурі 200 градусів.

Ось така апетитна риба вийшла!

Рибу більше не смажу і не тушу, готую тепер тільки так

Посипаємо рибу зеленню і подаємо до столу. Смачного! Пишіть ваш улюблений рецепт приготування скумбрії, в коментарях.