Рис, перець, гриби і в банку. Чудовий рецепт на зиму

Заготівля цієї консервації швидка, а смак чудовий. Інгредієнти для салату є у кожної господині, тому можете приступати вже зараз.

Нам знадобиться:

  • Болгарський перець – 1 кг
  • Рис – 1 склянка
  • Гриби свіжі – 400 г
  • Цибуля – 2 шт
  • Олія соняшникова – 100 г
  • Помідори – 4 шт
  • Перець горошком
  • Сіль
  • Томатний соус або домашній кетчуп

Покроковий рецепт приготування:

Цибулю дрібно нарізаємо, обсмажуємо на олії, додаємо рис, гриби, протерті помідори без шкірки, обсмажуємо пару хвилин.

Вливаємо 1/2 склянки води, солимо, перчимо на смак і тушкуємо до напівготовності.

Перець миємо, видаляємо насіння. Фаршируємо перці підготовленою сумішшю.

Складаємо перець в банки (заздалегідь підготовлені, простерилізовані) заливаємо соусом або кетчупом.

Ставимо банки стерилізуватися в киплячій воді: банки об’ємом 0.5 літрів – 55 хвилин, об’ємом 1 літр – 65 хвилин.

Готову заготовку закатуємо кришками і прибираємо під шубу до повного охолодження. Зберігаємо баночки в прохолодному місці.

Сезон консервації потихеньку підходить до завершення, тому не забудьте приготувати цю смакоту.