Рис, перець, гриби і в банку. Чудовий рецепт на зиму
Заготівля цієї консервації швидка, а смак чудовий. Інгредієнти для салату є у кожної господині, тому можете приступати вже зараз.
Нам знадобиться:
- Болгарський перець – 1 кг
- Рис – 1 склянка
- Гриби свіжі – 400 г
- Цибуля – 2 шт
- Олія соняшникова – 100 г
- Помідори – 4 шт
- Перець горошком
- Сіль
- Томатний соус або домашній кетчуп
Покроковий рецепт приготування:
Цибулю дрібно нарізаємо, обсмажуємо на олії, додаємо рис, гриби, протерті помідори без шкірки, обсмажуємо пару хвилин.
Вливаємо 1/2 склянки води, солимо, перчимо на смак і тушкуємо до напівготовності.
Перець миємо, видаляємо насіння. Фаршируємо перці підготовленою сумішшю.
Складаємо перець в банки (заздалегідь підготовлені, простерилізовані) заливаємо соусом або кетчупом.
Ставимо банки стерилізуватися в киплячій воді: банки об’ємом 0.5 літрів – 55 хвилин, об’ємом 1 літр – 65 хвилин.
Готову заготовку закатуємо кришками і прибираємо під шубу до повного охолодження. Зберігаємо баночки в прохолодному місці.
Сезон консервації потихеньку підходить до завершення, тому не забудьте приготувати цю смакоту.