Салат для святкового столу. Рецепт багатошарового салату з копченою грудкою
Салат виходить з дуже розкішним смаком, за рахунок набору продуктів: копчене куряче м’ясо з буряком, зеленою цибулею і картоплею доповнюють один одного і страва виходить ситною і вишуканою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- копчене куряче м’ясо, 360 г;
- картопля відварна, 6 – 9 шт;
- морква відварна, 2 – 3 шт;
- буряк відварений, 1 – 2 шт;
- огірки мариновані, 300 г;
- цибуля зелена добрий пучок;
- майонез і натуральний йогурт по 200 г;
- яйця, 5 шт;
- редис дайкон і кріп.
Процес приготування
Для краси і оригінальності, формуйте салат в квадратній формі.
Картоплю і моркву, буряк і яйця натираємо на грубій терці в різні ємності.
М’ясо та огірки ріжемо маленькими шматочками.
Порада: для соусу можна взяти просто майонез або змішати його з йогуртом або сметаною.
Салат формуємо в квадратній формі і над кожним шаром робимо сіточку майонезу.
- Перший шар – третина м’яса.
- Другий шар – частина огірків.
- Третій шар – частина м’яса.
- Четвертий шар – картопля.
- П’ятий шар – морква.
- Шостий шар – зелена цибуля.
- Сьомий шар – картопля.
- Восьмий шар – огірки.
- Дев’ятий шар – м’ясо
- Десятий шар – яйця.
Настоюємо салат в холодильнику 2 години.
Ріжемо редис дуже тонкими кружечками і заливаємо їх водою з сіллю. Залишаємо на 20 хвилин – щоб пішла гіркота і редис став м’яким.
Салат з боків обмазуємо майонезом.
Смужки, які будуть імітувати стрічку, яка обв’язуємо «подарунок» закриваємо пергаментом. Все інше місце з боків і верху салату обкладає тертим буряком. Прибираємо пергамент.