Салат для святкового столу. Рецепт багатошарового салату з копченою грудкою

Салат виходить з дуже розкішним смаком, за рахунок набору продуктів: копчене куряче м’ясо з буряком, зеленою цибулею і картоплею доповнюють один одного і страва виходить ситною і вишуканою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • копчене куряче м’ясо, 360 г;
  • картопля відварна, 6 – 9 шт;
  • морква відварна, 2 – 3 шт;
  • буряк відварений, 1 – 2 шт;
  • огірки мариновані, 300 г;
  • цибуля зелена добрий пучок;
  • майонез і натуральний йогурт по 200 г;
  • яйця, 5 шт;
  • редис дайкон і кріп.

Процес приготування

Для краси і оригінальності, формуйте салат в квадратній формі.

Картоплю і моркву, буряк і яйця натираємо на грубій терці в різні ємності.

М’ясо та огірки ріжемо маленькими шматочками.

Порада: для соусу можна взяти просто майонез або змішати його з йогуртом або сметаною.

Салат формуємо в квадратній формі і над кожним шаром робимо сіточку майонезу.

  • Перший шар – третина м’яса.
  • Другий шар – частина огірків.
  • Третій шар – частина м’яса.
  • Четвертий шар – картопля.
  • П’ятий шар – морква.
  • Шостий шар – зелена цибуля.
  • Сьомий шар – картопля.
  • Восьмий шар – огірки.
  • Дев’ятий шар – м’ясо
  • Десятий шар – яйця.

Настоюємо салат в холодильнику 2 години.

Ріжемо редис дуже тонкими кружечками і заливаємо їх водою з сіллю. Залишаємо на 20 хвилин – щоб пішла гіркота і редис став м’яким.

Салат з боків обмазуємо майонезом.

Смужки, які будуть імітувати стрічку, яка обв’язуємо «подарунок» закриваємо пергаментом. Все інше місце з боків і верху салату обкладає тертим буряком. Прибираємо пергамент.