Салат “Ексклюзивний” на зиму. Ділюся рецептом
Дорогі друзі, представляю вашій увазі новий рецепт салату. Рецепт був придуманий з “нуля”, підібрані добре інгредієнти, які відмінно поєднуються і доповнюють один одного за смаковими якостями.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Для салату потрібно:
- капуста 1 качан (3 – 4 кг)
- стручкова квасоля 1 кг
- цибуля ріпчаста 500 г
- кабачок 2 кг
- олія соняшникова 200 мл
- оцет 9% 80 мл
- кріп 200 г
- перець чилі шматочками 2 ст. ложки
- перець болгарський 1 кг (різнокольоровий)
- гриби шиітаке (шампіньйони) 500 г
- морква 1 кг
- соус томатний 700 г
- сіль 4 ст. ложки
- цукор 3 ст. ложки
- петрушка 200 г
Покроковий процес приготування:
1. Гриби шиітаке відварюємо протягом 20 хвилин, кабачок очищаємо від шкірки і насіння, а потім нарізаємо кубиками. Капусту і цибулю шаткуємо.
2. Стручкову квасолю відварюємо протягом 15 хвилин і нарізаємо невеликими шматочками. Болгарський перець ріжемо смужками і кубиками, а моркву натираємо на грубій терці або за допомогою кухонного комбайна.
3. Всі інгредієнти розкладаємо по великим каструлях, у мене влізло до дві. Сирі овочі займають багато місця і практично не дають сік, щоб виправити це, приготуємо маринад: змішуємо склянку соняшникової олії, 2 столові ложки перцю чилі шматочками, 80 мл 9% оцту, банку томатного соусу 700 грамів, 4 столові ложки солі і 3 столові ложки цукру.
4. Розмішуємо маринад до повного розчинення солі та цукру.
5. Інгредієнти розподіляємо по каструлях і заливаємо їх маринадом. Перша частина підготовки салату завершена. Для того, щоб овочі дали сік і осіли, залишаємо їх на ніч.
6. Через 12 годин овочі дали багато соку і осіли на половину, приступаємо до заключної частини приготування салату. Перекладаємо овочі з обох каструль в одну, перешиваємо і ставимо на середній вогонь.
7. Після закипання варимо хвилин 20 – 30, до готовності, а потім можна подавати на стіл і розкладати по банках на зберігання.
8. Незважаючи на тривале приготування, салат вийшов відмінним, всі інгредієнти добре поєднуються між собою, можна сміливо додати рецепт до кулінарної книги.
Стерилізовані банки заповнюємо гарячим салатом по плечики і заливаємо доверху бульйоном, щоб не залишався зайве повітря, закриваємо кришками і прибираємо остигати під “шубу”, а після повного остигання можна прибирати на зберігання. Смачного!