Салат ”Грецький” за новим рецептом

Цей салат всі готують по своєму, але основні компоненти, звичайно ж, у всіх однакові. Ми пропонуємо вам приготувати цей салат з незвичайною і дуже смачною заправкою. Вона зробить смак звичної страви більш цікавим і пікантним. Салат можна подавати на обід або вечерю, і навіть сміливо поставити на святковий стіл.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Необхідні продукти

  • 250 грам помідорів
  • 200 грам болгарського перцю
  • 300 грам огірків
  • 100 грам маслин без кісточок
  • 100 грам сиру «Фета»
  • 100 грам солодкої цибулі
  • 30 грам базиліка

Для заправки

  • 1 чайна ложка меду
  • 1 чайна ложка орегано
  • 70 мілілітрів оливкової олії
  • 2 столові ложки бальзамічного оцту
  • сіль, перець за смаком

Процес приготування салату «Грецький»

Приготуємо заправку. У мисочку вливаємо оливкову олію, додаємо бальзамічний оцет, орегано, мед, сіль і чорний перець. Все добре перемішуємо і залишаємо настоюватися на 30 хвилин.

Помідори промиваємо, відрізаємо плодоніжки і нарізаємо великими шматочками, перекладаємо в глибокий салатник.

У огірків відрізаємо хвостик і нарізаємо великими шматочками, додаємо до помідорів.

Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо великими шматочками.

Цибулю чистимо і нарізаємо середніми шматочками, кладемо в салатник.

Маслини розрізаємо на 2 частини і відправляємо до решти продуктів. Все добре перемішуємо. Сир «Фета» нарізаємо кубиком.

Овочі перекладаємо на тарілку, присипаємо зеленим базиліком, викладаємо сир «Фета» і поливаємо заправкою. Смачного!