Салат “Мурашник” від якого я не можу відмовитися
Люблю салати з картоплею фрі – це моя слабкість, а салат мурашник люблю особливо, готується він не складно з простих продуктів, а в підсумку виходить незрівнянно смачним і оригінальним на вигляд. На святковому столі ніколи не залишається без уваги.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Варена курка – 200 гр.
- Свіжий огірок – 2 шт. (250гр)
- Помідор свіжий – 2 шт. (250гр)
- Картопля – 3 шт.
- Сир – 100гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – за смаком
- Майонез – за смаком
- Зелень – за смаком
Покроковий процес приготування:
Сиру картоплю 2 шт натремо на тертці для корейської моркви. Добре промиємо в холодній воді і обсушимо паперовими рушниками.
На сковорідку наливаємо олію і обсмажуємо картоплю невеликими порціями до золотистого кольору.
Куряче м’ясо відваримо або запечемо в духовці і поріжемо соломкою, я люблю запікати в духовці, так на мій смак салати стають ще смачніше. Сьогодні я запікала курку цілком, м’ясо взяла від ніжок 200 грам. Запікала найпростішим методом на солі, курку розрізаю кладу на сіль, зверху змащую олією і ставлю в духовку. Готую при 190 градусах 60 хвилин.
Свіжі огірки і помідори наріжемо брусочками. Помідори кладемо на друшляк і дамо стекти соку. Сир 100 грам натремо на грубій терці.
Збираємо салат шарами.
Першим шаром кладемо половину курячого м’ясо, зверху змащуємо майонезом.
Другим шаром кладемо половину огірків, змащуємо майонезом.
Третім шаром кладемо половину помідорів. Кладемо 1 зубчик часнику попущений через прес, посипаємо сіллю і чорним перцем, змащуємо майонезом.
Четвертим шаром половину сиру, змащуємо майонезом.
Тепер повторюємо всі шари: м’ясо, огірки, помідори, часник, сіль, чорний перець, сир. Шари не потрібно утрамбовувати вони повинні бути повітряними. Змащуємо зверху майонезом.
Зверху посипаємо смаженою картоплею, прикрашаємо зеленню.
Дамо салату настоятися хвилин 10 і подаємо до столу. Смачного!