Салат на зиму, як свіжий. Готую тазиками, але все одно не вистачає

Асорті з овочів виходить таким, як салат з тільки зірваних з грядки огірків, помідорів і солодкого перцю. Рекомендую цю заготовку для всіх, хто любить свіжі овочеві страви.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка Рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • огірки і помідори по 2 кг;
  • перець болгарський, 1 кг;
  • цибуля, 700 г;
  • гострий перець, 2 шт;
  • петрушка, 5 пучків;
  • сіль, 2.5 ст.л.

Процес приготування салату на зиму

Солодкий перець ріжемо часточками, огірки кружечками, цибулю півкільцями, помідори шматочками. Зелень дрібно січемо.

Змішуємо всі продукти і засипаємо сіллю, ще раз добре перемішуємо.

Залишаємо салат на 30 – 50 хвилин, щоб овочі добре пустили сік.

Розкладаємо по чистим, стерилізованим баночках, ущільнюємо і заливаємо соком.

Салат на зиму, як свіжий. Готую тазиками, але все одно не вистачає

Накриваємо банки кришками і ставимо на рушник в каструлю стерилізуватися.

Наливаємо теплу поду по плечики банок. З моменту закипання води стерилізуємо 15 хвилин.

Салат на зиму, як свіжий. Готую тазиками, але все одно не вистачає

Закручуємо кришки, перевертаємо банки, вкутуємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.

Салатик відмінно підійде до різних м’ясних і рибних закусок, гарнірів. При подачі можна збризкувати нерафінованою олією і можна оцтом, вийде прекрасний, свіжий салатик.