Салат «Пікатний» – смачна консервація з моркви та огірків на зиму

Відмінна закуска до м’ясних страв.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг.
  • Морква – 350 г.
  • Цибуля – 350 г.
  • 9% оцет – 0,5 ст.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Томатна паста – 100 г.
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Рослинна олія – 125 мл.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець горошком запашний – 10 шт.

приготування:

Нарізаємо невеликими кружечками огірки, додаємо 0,5 ст. л. солі, гарненько перемішуємо і залишаємо на 15 – 20 хвилин, щоб огірки пустили сік.

Цибулю нарізаємо півкільцями, натираємо моркву на крупній тертці.

Готуємо маринад: вливаємо в каструлю олію, оцет, додаємо 0,5 ст.л. солі, томатну пасту, цукор і спеції (лавровий лист і запашний перець горошком). Все перемішуємо і кип’ятимо 1 хвилину.

Додаємо в отриманий марінадной соус моркву і нарізану цибулю. Перемішуємо і тушкуємо 6 – 7 хвилин, періодично перемішуючи.

Потім додаємо огірки (разом з соком, що виділився), перемішуємо і варимо овочі ще 8 – 10 хвилин .

Розкладаємо гарячий салат по банках і накриваємо їх кришками.

Стерилізуємо банки в каструлі з водою з моменту закипання 10 – 15 хвилин.

Після стерилізації дістаємо банки і закочуємо їх.

Укутуємо до повного охолодження.

Зберігаємо в прохолодному місці.

Смачного!