Салат, про який ви ще довго будете говорити. Цeй стaк словами не пеpедати! Нiчoго подібного я не їла! Жoдне застiлля без нього не обхoдиться!

Салат, про який ви ще довго будете говорити. Цeй стaк словами не пеpедати! Нiчoго подібного я не їла!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні

Жoдне застiлля без нього не обхoдиться!

Складові:

  • Корж (вафельний, 6-7 штук) – 1 пач.
  • Оселедець ( філе,  200 г) – 1 шт
  • Печериці – 300 г
  • Цибуля ріпчаста (дві шт.) – 200 г
  • Морква – 300 г
  • Майонез (бажано домашній) – 200 г
  • Сир твердий (будь-який, але можна ще додати 30 г пармезану) -100 г
  • Зелень (будь-яка улюблена) – 1 пуч.

Приготування:

Насамперед філе оселедця і одну цибулину подрібнюємо в блендері (можна, якщо добре постаратися, і в ручну).

Потім подрібнюємо в блендері обсмажені з другою цибулиною гриби, а потім і відварену моркву.

Сир можна натерти на середній тертці.

Тепер збираємо наш торт.

На перший вафельний корж укладаємо половину оселедцево-цибулевої маси. Зверху покриваємо його майонезом і накриваємо другим коржем.

На другий корж накладаємо подрібнені обсмажені гриби з цибулею (також половину), теж покриваємо майонезом (майонез ми робимо вдома самі) і накриваємо наступним коржем.

На третій корж йде морква (половина її), так само покрита майонезом.

Повторюємо ці шари ще раз. Верхній морквяний шар, змащений майонезом, щедро посипаємо сиром, а потім прикрашаємо зеленню:

Ось такий чудовий закусочний оселедцевий тортик у нас вийшов!

Даємо настоятися протягом не менше 1-3 годин, можна і на ніч, в холодильнику.

Чим довше торт простоїть в холодильнику – в розумних межах, звичайно, тим краще буде різатися.

Нарізаний на невеликі шматочки, цей оселедцевий тортик прикрасить будь-який стіл, а своїм цікавим нетривіальним смаком він цілком може замінити традиційну “шубу” і, скромно сподіваюся, вам обов’язково сподобається!

Смачного!