Салат з баклажанів на зиму. Заготовлюю щороку по 20 банок
Я закриваю щороку не менше 20 банок і все з’їдається ще до лютого. Салат виходить неймовірно смачним, пікантним і злегка гострим. Ви можете використовувати його в якості закуски, гарніру і просто з’їсти з цією смакотою шматочок хліба. Збережіть собі цей рецепт, щоб не втратити!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Потрібні такі продукти (стакан об’ємом 250 мл):
- Три кг помідорів;
- Дві ст. л. з верхівкою солі;
- Один стакан цукру;
- Два стакани олії соняшникової;
- Перець болгарський – півтора кг;
- Часник – чотири головки;
- Гострий перець – два стручка;
- Два кг баклажанів;
- Один стакан води гарячого стану;
- Один стакан оцту 9%.
Переходимо до процесу приготування салату з баклажанів
Всі овочі в першу чергу потрібно помити і просушити, а потім приступати до процесу.
Ріжу помідори на дольки, укладаю їх у каструлю великого об’єму або можна взяти емальований таз. Всипаю в них сіль, цукор і вливаю олію. Перемішую руками і поки відставляю в сторону.
Перець очищаю від насіння, видаляю плодоніжки і ріжу на довільні шматки, з часнику знімаю лушпиння і перекручують за допомогою м’ясорубки, можна використовувати блендер. Туди ж відправляю гострий перчик (його можна не чистити від насіння, оскільки в них вся гострота, тому ви можете їх залишити або прибрати їх частково, так що регулюйте на свій смак гостроту).
Далі ріжу баклажани на середні шматочки. Можете їх залити водою і посолити, щоб прибрати гіркоту. Після цього відіжміть їх або промийте, щоб салат не вийшов пересоленим.
За час підготовки всіх інгредієнтів помідорчики вже пустили сік, тому розміщую їх на вогонь. Після того, як закиплять, варю кілька хвилин. Після додаю два види перців, перекручений часничок і баклажани.
Вливаю воду гарячого стану і чекаю, коли овочі знову закиплять. Спочатку може здатися, що води недостатньо, проте так і повинно бути. Під час тушкування овочі виділять ще сік і рідини буде нормально. Якщо ви все-таки вважаєте, що її мало, то влийте ще трохи води. Однак одного стакана завжди вистачає.
Після того, як овочі закиплять, тушу їх приблизно 40 хвилин, а також час від часу помішую, використовуючи для цього дерев’яну лопатку.
Потім вливаю оцет, мішаю і знову доводжу до кипіння. Після цього прибираю з вогню і відразу ж розкладаю по банках, які перед цим обов’язково стерилізую. Укутують теплою ковдрою і залишаю охолоджуватись.
У мене з такої кількості овочів виходить 11 баночок, об’єм яких 650 мл.