Салат з буряка – просто пальчики оближеш. З’їдять за хвилину

Гарний, корисний салат з буряком, яблуком і оселедцем, заправлений ніжним соусом з гірчиці і сметани. Соус ви можете зробити і з майонезом, це за вашим бажанням.

Про це пише Мій Світ, за матеріадами Вподобайка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопля, 300 г;
  • буряк, 250 г4
  • оселедець філе, 200 г;
  • яблуко зелене, 1 шт;
  • огірки мариновані, 2 – 3 шт;
  • цибуля, половина;
  • сік лимона, 1 ч.л;
  • сіль, перець, кріп.

Для приготування соусу необхідно:

  • сметана або майонез, 3-4 ст.л;
  • гірчиця, 1 ст.л.

Процес приготування

Відварюємо картоплю і буряк. Якщо хочете щоб у салату був дуже насичений смак і аромат, тоді краще буряк запекти в духовці.

Ріжемо кубиком оселедець, картоплю і буряк. Огірок також ріжемо маленькими шматочками.

Цибулю беріть звичайну або червону і разом з яблуком ріжемо кубиком. Яблуко скроплюємо лимонним соком.

Для соусу змішуємо сметану і гірчицю (будь-яку на ваш смак).

Змішуємо всі продукти (крім буряка), перчимо і солимо, змішуємо і заправляємо соусом.

Викладаємо салат на тарілку, розрівнюємо і робимо по його поверхні неглибокі поглиблення.

Буряк змішуємо з невеликою кількістю олії і викладаємо в поглиблення.

Прикрашаємо салат нарізаним кропом і за бажанням, зеленою цибулею.

Настоюємо салат 30 хвилин і подаємо до столу.

Я ще спробувала зробити цей салат не з солоним оселедцем, а з копченим. Ви знаєте – смак дивовижний.