Салат з кабачків на зиму, за смаком нагадує солоні гриби грузді
Відмінний рецепт салату з кабачків на зиму. Кабачки виходять дуже смачними, за смаком нагадують гриби, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти
На 3 банки об’ємом 0,5 літрів:
- Кабачки — 1 кг.
- Морква — 1 шт.
- Часник — 4 зуб.
- Петрушка — 1 пуч.
- Цукор — 2 ст. л.
- Сіль — 1 ст. л.
- Оцет 9% — 3 ст. л.
- Рослинна олія — 3 ст. л.
- Чорний мелений перець — 0,5 ч. л.
Приготування
Підготувати всі інгредієнти. Кабачки помити і порізати кубиками, моркву очистити і порізати кружечками, часник порізати пластинами, зелень дрібно порубати.
Всі інгредієнти з’єднати в мисці, додати сіль, цукор, чорний мелений перець, оцет і рослинну олію, добре перемішати.
Залишити салат на 4 години, помішувати раз в 40 хвилин, щоб овочі добре промаринувалися і пустили сік.
Готовий салат розкладаємо по чистим, стерилізованим банкам і заливаємо соком, що утворився.
Баночки з салатом ставимо в каструлю, наливаємо воду по плечіки банок і стерилізуємо півлітрові банки 15 хвилин, літрові — 25 хвилин.
Салат закатуємо, перевертаємо і вкутуємо до повного охолодження.