Салат з курячою печінкою і печерицями по-білоруськи
Дуже смачний, ситний салат, який можна поставити
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- Куряча печінка – 200 г
- Печериці – 100 г
- Цибулина – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Маринований огірок – 1-2 шт.
- Куряче яйце – 1-2 шт.
- Майонез – 2 ст.л.
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Чорний мелений перець – 1/5 ч.л.
- Соняшникова олія – 3 ст.л.
Покроковий процес приготування:
Для приготування салату «Білоруський» з печінкою і грибами підготуйте прості і доступні інгредієнти. Печінку найкраще взяти курячу або індичу. Огірок – за бажанням, солоний або маринований.
Огірок наріжте соломкою або кубиками. Частина розсолу, який виділиться під час нарізки, злийте, але не в салатник – в іншому випадку салат може вийти дуже “водянистим”.
Курячі яйця зваріть “круто” в підсоленій воді. Потім остудіть, почистіть і наріжте кубиками, відправте в салатник до маринованим огіркам.
Печериці помийте, розріжте кожен грибочок на 4-5 частин, посмажте на слабкому вогні до готовності. Гриби під час смаження потрібно підсолити, а смажити – не більше 15 хвилин. Дайте грибам трохи охолонути і перекладіть в салатник.
Охолоджену або розморожену курячу печінку ретельно промийте, можна скласти в друшляк для цього, а після промивання дати стекти зайвій воді. Обріжте все зайве, великі шматочки розріжте на кілька частин.
Розігрійте олію для смаження на сковорідці. Відправте шматочки печінки на розпечену поверхню і обсмажуйте на середньому вогні. Можна печінку підсолити. Помішуючи, смажте хвилин 7-10, потім дайте печінці охолонути.
Подрібніть цибулю і моркву. Можна більш дрібно, але краще, якщо овочі будуть нарізані соломкою або смужками.
На невеликій кількості олії обсмажте овочі до м’якості, помішуючи, хвилин 7-10. Перекладіть овочі в салатник.
В принципі, салат з печінкою і грибами готовий. Залишилося тільки його заправити – для цього ідеально підійде майонез. Чесно сказати, я намагаюся поменше додавати майонез в різні салати або закуски. Намагаюся замінити сметаною, оливковою олією, соєвим соусом або іншими заправками. Але тут майонез дуже доречний, і тому я не встояла. А потім і не пошкодувала. Додайте майонез в салатник і перемішайте. Подавати можна порційно.
Перед подачею можна прикрасити салат свіжою зеленню – будь-якою, яка вам до смаку. Я люблю петрушку, і тому вона тут. Смачного!