Салат з сюрпризом: святкове частування з незвичайною начинкою
Такий салат стане гідною прикрасою будь-якого святкового столу. Він не тільки ефектно виглядає, але і дивує своїм смаком і незвичайною начинкою.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Необхідні продукти:
- три відварені картоплини;
- два середніх свіжих огірка;
- невеликий пучок петрушки;
- триста грам відвареної або смаженої курки;
- п’ятдесят грам кураги;
- сто грам волоських горіхів;
- три відварені яйця;
- майонез;
- сіль.
Для прикраси
- зерна граната;
- зелений горошок;
- твердий сир.
Покроковий процес приготування
Для початку підготуємо всі продукти. Яйця, картоплю, огірки подрібнюємо на грубій терці (окремо). М’ясо ріжемо вевеликими кубиками, горіхи дрібно січемо, курагу шаткуємо смужками.
Тепер починаємо збирати салат. Це можна зробити за допомогою прямокутної форми або дека, застеливши їх харчовою плівкою. Якщо подібного немає, то просто розстеліть плівку на столі, і надавайте шарам прямокутну форму. Першим шаром буде картопля, яку потрібно посолити і змастити майонезом.
Другий формуємо з м’яса, яке також просочуємо провансалем.
Третій шар зробимо з яєць. Тут також не завадить сіль.
Наносимо майонезну сіточку.
А тепер черга того самого сюрпризу – начинки салату.
Посипаємо поверхню нарізаними горіхами і подрібненою курагою. Ці інгредієнти додадуть частуванню фантастичний смак. Змащуємо начинку майонезом.
Останній шар формуємо з огірків, не забувши попередньо віджати їх від соку. Посипаємо все нарізаною петрушкою.
Акуратно, за допомогою плівки, звертаємо салат в рулет. Відправляємо в холодильник на ніч або
хоча б пару годин.
Перед подачею до столу салат слід прикрасити. Щоб декор добре «приклеївся» змажемо всю поверхню рулету провансалем.
А тепер декоруємо поверхню зернами граната, формуючи з них похилі смуги. Порожнечі між зернятками, чергуючи, заповнюємо зеленим горошком і тертим сиром.
Подаємо чудо-закуску на стіл, виділивши їй найпомітніше місце – гості будуть в захваті!
Смачного!