Салати до Різдвяного столу — смачні, ситні та прості в приготуванні. (Рецепти)

Різдво – світле та радісне свято. Піст закінчується, можна пригощати гостей смачними стравами.

Ось кілька цікавих варіантів святкових салатів.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на ulyublena.com

   Салат «Різдвяне поліно»

Інгредієнти:

  • курячі яйця – 2 шт.;
  • консервована сайра – 1 шт.;
  • сирок плавлений – 2 шт.;
  • рис – 2/3 склянки;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • сухарі (з чорного хліба, крихта) – 0,5 склянки;
  • зелень – половина пучка.

Покрокове приготування:

Рис зварити з додаванням солі.

Зварити, остудити та потерти яйця.

До готового ще гарячого рису ввести сирок, перемішати.

Моркву зварити та потерти.

Сайру вийняти з банки, розім’яти.

Цибулю дрібно нарізати, пошаткувати зелень.

Олією змастити харчову плівку і сформувати салат: 1 шар – рис з сирком, 2 шар – морква, 3 шар – майонез, 4 шар – сайра, 5 шар – майонез, 6 шар – цибуля, 7 шар – яйця, 8 шар – майонез, зверху – зелень.

Сформувати рулет, відрізати невеличкий шматочок та покласти біля рулета (вийде поліно і сучок).

Задекорувати сухарями.

Салат з курячим філе і ананасами

Інгредієнти:

  • сир – 100 г;
  • мариновані гриби – 350 г;
  • курячі яйця – 4 шт.;
  • куряче філе – 300 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • консервовані ананаси – 250 г.
  • помідори чері;
  • кріп.
  • гірчиця – 1 ст. л.;
  • густий йогурт – 300 мл.

Інгредієнти для цибулевого маринаду:

  • цукор – 1 ст. л.;
  • оцет – 1 ст. л.;
  • вода – 100 мл;
  • сіль – 0,5 ч. л.

Покрокове приготування:

Маринування цибулі: цибулю почистити та порізати, помістити в скляну посудину, додати сіль, цукор та оцет, залити окропом, відставити на 10 хвилин.

Гриби, філе та ананас порізати середніми кубиками.

Сир і яйця натерти на тертці.

Всі інгредієнти з’єднати, додати гірчицю та йогурт, перемішати.

Задекорувати кропом та помідорами.

Смачного!