Салатик з мінімум інгредієнтів і мінімум часу
Салат є дуже простим у приготуванні і з мінімум інгредієнтів.
Салат цей саме святковий, щодня такий не приготувати… дорого. А ось на святковий стіл він дуже доречний. А головне часу на приготування знадобиться не так багато. Усе нарізали та склали в салатник.
Можливо цей салат можна якось красиво та святково прикрасити, але я не люблю всі ці фігури із салатів. Тому волію його подавати або на великій плоскій тарілці, або ж порційно в невеликих креманках.
Нам знадобиться:
- куряча грудка
- виноград
- фісташки
- майонез, перець чорний мелений
Покроковий рецепт приготування:
Основним інгредієнтом у салаті є відварена куряча грудка. Курячі грудки миємо і ставимо варити в підсоленій воді. Я додаю ще пару горошин перцю.
Вже не раз говорила, що грудку для салатів я остуджую, не виймаючи з бульйону, так вона залишається ніжною і дуже соковитою.
Тепер наріжте курячу грудку невеликими кубиками. Можна соломкою щось розібрати на волокна, тут уже кому як подобається. Саме у цьому салаті мені подобається м’ясо кубиком.
А тепер знадобиться невелике гроно солодкого винограду без кісточок. Колір винограду не грає ролі. Головне, щоб смачний був. Розріжте його навпіл.
З’єднайте всі три інгредієнти в глибокому салатнику, щоб було зручно мішати.
Заправте майонезом і трохи приправте чорним меленим перцем.
Сіль я не додаю, тому що майонез і грудка злегка солоні та фісташки.
Перемішуємо і відразу подаємо до столу. Наперед краще не готувати. Фісташки дуже швидко вбирають у себе майонез. Тому приготували і за вечір швиденько з’їли.
Смачний, незвичайний, оригінальний салат виходить. Я впевнена, ваші гості його оцінять і будуть просити ще!