Сало на смак як копчене але коптити не потрібно
Таке сало можна подавати до картоплі, готувати бутерброди або їсти як самостійний продукт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Необхідні інгредієнти:
- 1 кг сала з м’ясним прошарком;
- 2 головки часнику;
- 3 ст. л. чорного меленого перцю.
Для розсолу:
- 2 жмені лушпиння ріпчастої цибулі;
- 5 чорнослив;
- 2 лаврові листки;
- 200 г солі;
- 2 ст. л. цукру.
Спосіб приготування
Всі інгредієнти розсолу залийте 1 л води і доведіть до кипіння.
Тим часом ретельно вимийте і висушіть сало, розріжте його на 2 шматки. Викладіть сало в маринад і варіть 25 хвилин з моменту закипання на середньому вогні. Залиште охолоджуватись прямо в розсолі на ніч.
Часник зітріть з перцем. Сало вийміть з маринаду, обсушіть, натріть часниковою сумішшю.
Загорніть кожен шматочок в харчову плівку. Якщо плануєте з’їсти сало протягом тижня, зберігайте в холодильнику. Для більш тривалого зберігання помістіть в морозилку.