Сало в часниковому маринаді холодного посолу: ніжне, ароматне і дуже смачне
Салом, засоленим в розсолі, нікого не здивувати, а от сало в часниковому маринаді – це щось новеньке!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти:
- Сало – 600 гр.
- Сіль – 120 гр.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Перець запашний горошком – 2-4 шт.
- Перець чорний горошком – 5 -7 шт.
- Вода – 700 мл.
Спосіб приготування:
1. Для приготування нам знадобиться свіже сало з м’ясним прошарком, його нарізаємо невеликими шматочками.
2. Беремо банку і щільно в неї укладаємо сало.
3. У каструлю наливаємо 700 мл. води, додаємо 120 гр. солі, чорний перець і запашний перець горошком і два лаврові листки.
4. Ставимо каструлю на вогонь і з моменту закипання варимо 5 хвилин. Потім знімаємо з вогню і охолоджуємо до теплого стану.
5. У теплий маринад відправляємо 4 подрібнених зубчики часнику і даємо повністю охолонути.
6. Банку з салом заливаємо остиглим маринадом. Маринад повинен покрити м’ясо повністю. Закриваємо банку кришкою і відправляємо в холодильник на 3 дні.
Після того, як сало замаринувалося, дістаємо його з маринаду, злегка просушуємо від залишків рідини і прибираємо в морозильник для цього я кожен шматочок окремо загортаю спочатку в пергаментний папір, а потім обгортаю харчовою плівкою.
Сало виходить дуже ніжним, ароматним і смачним. Це відмінна закуска до борщу і супу.