Сало в духовці смачніше м’яса! М’яка, ніжна і дуже смачна закуска
Я часто використовую цей рецепт приготування сала в духовці. Завжди виходить м’яка, ніжна і дуже смачна закуска, яку я ставлю на святковий стіл. Дуже раджу спробувати, тим більше, що нічого складного немає, продукти потрібні найпростіші.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- підчеревина, 1.5 кг;
- часник, 1 головка;
- лавровий лист подрібнений, чверть ч.л;
- сіль і суміш перців по 1.5 ч.л;
- вода, 3 ч.л.
Процес приготування сала в духовці
Сало промиваємо, чистимо шкірку і просушуємо паперовими рушниками.
Змішуємо сіль з перцями і лавровим листом, пропущеним через прес часником, водою.
Порада: якщо любите більше часнику – додавайте ще або менше. Суміш перців ви також можете збільшити. Сіль беріть також за смаком.
Сало проколюємо ножем і укладаємо в маринад, потім обмазуємо рештками весь шматок з усіх боків.
Обертаємо фольгою і залишаємо мінімум на 1 годину, максимум – на добу. Можна і відразу відправляти в духовку.
Перекладаємо сало в форму і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів від 1 до 1.5 години – все залежить від товщини сала.
Залишаємо сало у фользі до охолодження. Можна навіть подавати теплим в фользі.
Якщо сало залишилося, то можна покласти його в морозильну камеру, потім вийняти і порізати тонкими скибочками.