Сало виходить дуже ароматним, м’яким, смачним. Найкращий рецепт сала в банці! Насправді все просто і без лишньої мороки

Простий рецепт приготування сала в розсолі. Сало виходить дуже ароматним, м’яким, смачним.

Для приготування потрібно:

  • свиняча грудинка 1 кг
  • холодна вода 400 мл
  • сіль 100 г
  • лавровий лист 3 шт.
  • часник 1 головка
  • коріандр 1 чайна ложка
  • кмин 0,5 чайної ложки
  • насіння гірчиці 1 чайна ложка

Для приготування беремо свинячу грудинку без кісточок із прошарком м’яса. Миємо, зачищаємо ножем шкірку.

Ріжємо на шматочки невеликого розміру.

Зі спецій ми використовуємо коріандр, насіння гірчиці, кмин і лавровий лист. Можна додати перець чорний горошком або запашний перчик.

Шматочки сала закладаємо в банку, додаючи нарізаний часник та пересипаючи спеціями.

Для розсолу розбавляємо сіль у холодній воді.

Заливаємо розсолом сало так, щоб воно було повністю покрите ним. Закриваємо банку капроновою кришкою і прибираємо в холодильник на 3-4 дні.

Готове сало витягаємо з розсолу та зберігаємо в морозилці (так нарізка виходить акуратнішою). За бажання його можна натерти меленим перцем і улюбленими спеціями.

Готуйте із задоволенням, приємного апетиту!