Сало з копченим смаком, але коптити його не потрібно
В домашніх умовах можна приготувати дуже смачне копчене сало без застосування коптильні. За смаковими якостями воно не гірше магазинного аналога та більш корисне, тому що не проходить обробку шкідливими речовинами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Інгредієнти:
- 1 кг сала з прорістю;
- 2 голівки часнику;
- 5 шт. сушеного чорносливу;
- 3 жмені цибулевого лушпиння;
- 3 ст. л. чорного меленого перцю;
- 2 лаврових листки;
- 200 гр. морської солі;
- 2 ст. л. цукру піску;
- 1 л питної води.
Як приготувати:
У воду кладеться лаврове листя, цибулеве лушпиння, чорнослив, сіль та цукор. Суміш потрібно закип’ятити.
Сало помити та просушити паперовою серветкою. Потім розрізати сало навпіл.
Сало кладеться в маринад та вариться протягом 25 хвилин на мінімальному вогні.
Залишити сало на ніч, щоб воно просочилося.
Чорний перець слід потовкти з зубчиками часнику.
Сало дістається з маринаду, висушується та натирається сумішшю з перцю та часнику.
Кожний шматок сала обгортається харчовою плівкою та кладеться в холодильник для зберігання.
Максимальний термін зберігання в холодильнику – 7 днів. Якщо потрібно подовжити цей термін, сало слід покласти у морозильну камеру. Смачного!