Шарлотка яблучна з вишнею: смакота, яку мало хто пробував!
Шарлотки – це дуже популярна солодка страва, яке готується за цим рецептом просто і швидко, обходиться вона, також досить дешево.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кисло-солодкі яблука, 4 – 5 шт;
- вишні свіжі або консервовані без кісточок, 1 склянка;
- борошно, 1.5 склянки;
- кефір, 1 стакан;
- цукор, 180 гр;
- яйця, 2 шт;
- ванілін на кінчику ножа;
- сода, 0.5 ч.л.
Покроковий процес приготування
Збиваємо цукор з яйцями. У кефір спочатку висипаємо борошно, ванілін і соду, потім домішуємо збиті з цукром яйця. У вас повинно вийти тісто з консистенцією, як у домашньої сметани.
Змащуємо форму для випічки вершковим маслом або просто застеляємо пергаментом і виливаємо половину тіста. Зверху викладаємо трохи вишень, потім порізані на невеликі і тонкі часточки яблука, знову вишні та яблука. Яблучні дольки можна присипати цукром і заливаємо все рештою тестом.
Духовку нагріваємо до 180 градусів і випікаємо шарлотку хвилин 30 – 40.