Шарлотка зі сливами. Випічка з дивовижним смаком і кислинкою
Шарлотка зі сливами дуже проста в приготуванні і шалено смачна.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандраника
Необхідні продукти:
- Борошно – півсклянки
- Яйця – 2 штуки
- Цукор – півсклянки
- Темні сухуваті сливи – 500 грам
- Ром або коньяк – 1 столова ложка
- Натуральний йогурт – 125 грам
- Цукрова пудра для обсипання – за бажанням
- Вершкове масло для обмазки форми
Покроковий процес приготування:
Звільніть розрізані на половинки або четвертинки сливи від кісточок і збризніть алкоголем.
Міксером добре збийте яйця, поступово підсипаючи цукор.
Додайте змішане з розпушувачем борошно, перемішайте.
Міксером збийте сметану або йогурт і акуратно додайте у тісто.
Маслом змастіть форму для запікання, присипте борошном або сухарями. Викладіть сливи і залийте тістом.
Випікайте близько 50 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Охолодіть готову шарлотку і за бажанням посипте цукровою пудрою.