Шашлик на маринованих помідорах! Ділюся рецептом соковитого і смачного м’яса
Рецептів цього мега популярної страви на вугіллі безліч. У маринад йде все – від мінералки і пива, до ананасів, апельсинів і ківі. Здавалося б, дивуватися в цій справі більше нема чому. Але виявляється, є ще рецепти, про які ми й не чули!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Що потрібно для страви
Необхідні інгредієнти:
- свинина (шийна частина);
- домашні мариновані помідори;
- ріпчаста цибуля;
- чорний мелений перець.
Важливо! Для отримання справжнього смаку є одна умова: потрібно обов’язково брати тільки домашні мариновані помідори – ні в якому разі не магазинні!
Як приготувати шашлик
М’ясо нарізати розміром приблизно з сигаретну пачку. Далі півкільцями порізати цибулю. На один кілограм м’яса додати приблизно 200 грам цибулі. Цибулю добре віджати, щоб вона пустила сік, і перемішати з м’ясом.
Після цього взяти мариновані помідори і розім’яти їх з м’ясом і цибулею. На кілограм свинини досить двох середніх помідорів. Додати чорний мелений перець, залити в маринад трохи розсолу з банки. НЕ солити! Солі досить в маринаді. Все це прибрати на 6-8 годин в холодне місце.
Коли маринад готовий, його можна трохи посолити. Але робити це, якщо розсіл з під помідорів пріснуватий і м’ясу не вистачає солі. Соліть м’ясо тільки безпосередньо перед приготуванням!
Корисні поради
Шампури з м’ясом ставте на мангал, коли вугілля вкрилися білим попелом.
Щоб шашлик не був сирим або пересмаженим, засікайте час приготування. Для шматків м’яса розміром з сигаретну пачку оптимальний час смаження 20-23 хвилини.
Не забувайте перевертати шампури. Робіть це, коли на нижній частині м’яса закипить жир.