Що додати в банку з консервованими огірками, щоб розсіл був чистий, як сльоза
Щоб зробити смачні заготовки, а огірки ароматними і хрусткими, необхідно все правильно робити і дотримуватися технологію.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки, 600 г;
- вода, 1 л;
- цукор, 200 г;
- сіль, 35 г;
- оцет, 200 мл;
- листочки смородини, хрону, парасольки кропу, часник;
- перець горошком і запашний.
Процес приготування
Огірки промиваємо і заливаємо на 2 години чистої і холодною водою.
Банки і кришки стерилізуємо.
Зелень промиваємо, часник чистимо і ріжемо часточками.
У воді розчиняємо сіль і цукор, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин, вливаємо оцет, кип’ятимо ще пару хвилин і вимикаємо плиту.
У банки розкладаємо зелень і часник, перець, викладаємо огірки, заливаємо маринадом.
Накриваємо банки кришками і стерилізуємо в каструлі на рушник протягом 20 хвилин з моменту закипання.
Закручуємо кришки, банки перевертаємо і накриваємо до охолодження.
Зберігати консервацію можна в коморі або підвалі.
Хрусткі огірочки прекрасно підходять в якості закуски під будь-які страви, навіть просто з відвареною картоплею.