Що можна приготувати з огірків: 4 смачні варіанти страв
Які смачні та оригінальні страви можна приготувати з огірків, окрім їх засолювання та маринування?
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Зелені, соковиті та хрусткі огірочки — бажані гості на наших обідніх столах. Цей овоч радує нас своєю присутністю в свіжому вигляді, починаючи з весни та до пізньої осені. За калорійністю і користю для витонченої талії йому просто немає рівних, адже в огірку всього 14 ккал на 100 г продукту, а сам він практично повністю складається з води — на цілих 95%! Завдяки цьому серед тих хто бажає схуднути дуже популярна огіркова дієта, що складається виключно зі свіжих огірків. А що ще можна зробити на основі цього овоча? Існують оригінальні рецепти з огірками, які можна спробувати та отримати задоволення.
Дієтична літня окрошка
Легкий літній холодний суп вгамує голод і освіжить навіть у найспекотніший день. Головна умова: накришити його заздалегідь і прибрати в холодильник хоча б на годину — настоятися і ще більше охолонути.
Інгредієнти:
- 4 огірки;
- 3 картоплини;
- 3 яйця;
- 1 л кефіру;
- 1 пучок кропу;
- 1 пучок зеленої цибулі;
- чорний мелений перець за смаком;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Картоплю і яйця відваріть до готовності. Дайте охолонути, почистьте і покришіть.
- Зелень дрібно наріжте, посоліть. Потім її треба пом’яти руками або товкачиком, щоб вона пустила сік.
- Молоденькі огірки можна не чистити, а зі зрілих краще зняти шкірку. Поріжте кубками або потріть на грубій тертці.
- З’єднайте всі інгредієнти, посоліть, поперчіть і залийте кефіром.
- Перед подачею поставте окрошку в холодильник, щоб охолола і настоялася.
Фаршировані корони
Зі свіжих довгих огірків можна приготувати відмінну закуску, якщо їх нафарширувати, та ще й гарно оформити. Цей овоч чудово поєднується з рибою, от її ми й використаємо в якості начинки.
Інгредієнти:
- 2 огірки;
- банка консервованої риби в олії;
- 1 невеликий пучок зеленої цибулі;
- гілочки кропу;
- оцет за смаком;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Огірки розріжте упоперек на 3-4 частини, залежно від їх довжини. Акуратно видаліть серцевину і подрібніть її. З одного боку на огірках для прикраси наріжте зубчики.
- З риби видаліть кісточки та злийте частину олії. Подрібніть виделкою консерви.
- Дрібно покришіть зелений лук, з’єднайте з рибою та огірковою масою. Фарш посоліть, поперчіть, збризніть оцтом і перемішайте.
- Наповніть огіркові заготовляння фаршем і викладіть на блюдо.
- Прикрасьте огіркові корони гілочками кропу.
Десертний салат
Салат з огірків може бути не тільки закускою, але й десертом. Пропонуємо вам спробувати фантастичне поєднання двох найбільш водянистих і спраговгамовуючих продуктів — огірка і кавуна. Це просто ідеальне літнє частування, здатне поповнити запаси рідини в організмі, коли зовсім не хочеться їсти через спеку.
Інгредієнти:
- 300 г огірків;
- 300 г м’якоті кавуна;
- половинка лимона;
- гілочки м’яти;
- 1 ст. ложка рідкого меду.
Приготування:
- Кавун очистить від кісточок і поріжте невеликими кубиками.
- Огірки очистить від шкірки та також поріжте кубиками.
- З’єднайте в мисці кавун з огірком.
- З лимона вичавіть сік і збризніть салат.
- Полийте салат медом і прикрасьте листочками м’яти.
Вітамінний смузі
Інгредієнти:
- 2 огірки;
- 1 зелене яблуко;
- 1 стебло селери;
- 100 г шпинату;
- половинка лимона;
- сіль і цукор за смаком.
Приготування:
- З яблука видаліть серцевину.
- З лимона вичавите сік.
- Крупно наріжте всі інгредієнти та відправте в блендер.
- Подрібніть все до стану пюре.
- Перелийте в стакани, додайте лимонний сік, сіль і цукор за смаком.
Приємного апетиту!
Не забувайте перед приготуванням перевіряти огірки на предмет гіркоти, щоб ця неприємність випадково не зіпсувала вам смак страви.