Щоб млинці були тонкими і ажурними, беру всього по склянці — борошна, молока, пива

Млинці — улюблений сніданок моїх дітей. Зараз все на канікулах, є можливість їх побалувати чимось смачненьким. Я часто готую їх з ягодами і сметаною.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Щоб млинці вийшли гарними, тонкими і ажурними, я використовую всього по склянці: молока, борошна і пива. Вуглекислий газ, який входить до складу напою, створює на поверхні тесту бульбашки. А в процесі смаження з них утворюються дірочки. Для млинчиків краще використовувати світле пиво, купувати «живий» напій. Головне, щоб він був свіжим.

Продукти, що входять до складу млинчиків

Для страви використовується:

  • Склянка борошна.
  • Така ж кількість молока.
  • Яйця (не менш 2 штук).
  • Столова ложка цукру.
  • Стакан пива. Сіль (щіпка).
  • Соняшникова олія.
  • Сода харчова (0,5 ч. л.).

Покроковий рецепт випічки

Пиво, яйця і сіль з’єднують в глибокій мисці, збивають вінчиком до однорідного стану. Невеликими порціями вливають молоко, не перестаючи перемішувати. Додають потроху просіяне борошно і замішують тісто. Додають цукор і соду. Залишають масу на 15 — 30 хвилин, щоб вона наполягла. Додають в тісто рослинне масло. Перемішують інгредієнти.

Розігріту сковороду змащують маслом і за допомогою ополоника наливають невелику порцію тіста. Розподіляють масу по дну рівним тонким шаром.

Обсмажують виріб до тих пір, поки на верхній частині млинчика не з’являться бульбашки і невеликі отвори. Після цього його обережно перевертають на іншу сторону дерев’яною лопаткою. Обсмажують млинець до появи рум’яної скоринки.

Господині слід пам’ятати, що друга сторона виробів готується швидше, ніж перша.

Ажурні млинці можна подавати як самостійне страва.

Або доповнювати різними добавками (фруктами, ягодами, сметаною, згущеним молоком, варенням). Іноді я змішую сир з цукром і загортаю його в млинчики. Діти обожнюють такі сніданки, та й ми з чоловіком не проти поласувати.

Не вдається скопіювати.