Щоліта готую желе з полуниці: витрачаю 10 хвилин свого часу, а решту робить холодильник
Сьогодні готуємо мій найулюбленіший літній освіжаючий десерт з полуниці. Звичайно ж це желе зі свіжої полуниці. Я готую таке желе щороку влітку, коли починається сезон полуниці.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- Полуниця – 600 г.
- Цукор – 3-4 ст. л.
- Желатин – 1 пачка (10 грам)
- Вода – 100 мл. + 450 мл.
Покроковий процес приготування:
У миску висипаємо 10 грам желатину. Вливаємо 100 мілілітрів холодної кип’яченої води. Перемішуємо і залишаємо набухати.
Відсуваємо поки в сторону і займемося полуницею. Нам потрібно полуницю розділити на 2 частини. В одну частину відберемо лише найкрасивіші ягоди, а решта піде на сироп.
У невелику каструлю висипаємо 3-4 столові ложки цукрового піску. Наливаємо 450 мілілітрів води. Ставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння. Перемішуємо, щоб цукор розчинився. Висипаємо в каструлю ягоди для сиропу. Перемішуємо і варимо ще 3 хвилини. Після цього вимикаємо плиту і залишаємо на 10 хвилин постояти.
В цей час наріжемо другу частину полуниці на половинки. Сюди ми відібрали найкращу полуницю, яка у нас була. У цьому році у нас дуже суха спекотна погода, тому полуниця виросла дрібною.
Потім нарізану полуницю розкладаємо в 3 невеликі скляні піали.
Поки ми різали полуницю, сироп вже просочився соком полуниці і тепер ягоди потрібно вийняти. Можна звичайно процідити рідину через сито, але я просто скористаюся шумівкою. А самі ягоди нерозумно буде просто викинути, їх можна з’їсти. Полуниця варилася в цукровому сиропі і трохи стала схожа на варення.
Далі вливаємо желатин в проціджений полуничний сироп. Включаємо плиту і мішаємо до розчинення желатину на мінімальному вогні.
Розливаємо гарячий полуничний сироп в підготовлений посуд. Десерт практично готовий, залишається тільки остудити його в холодильнику. Загалом ставимо десерт на ніч в холодильник, а на ранок ми його можемо з’їсти.