Щороку готую подвійну порцію. Сім’я в захваті: хрусткі і ароматні огірочки на зиму
Хрусткі, ароматні, пікантні огірочки на зиму, стануть вашим улюбленим рецептом. Готується все просто і швидко, можна зробити багато банок за раз. Гірчичний маринад зробить заготовку дуже оригінальною.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки, 4 кг;
- олія соняшникова, 100 мл;
- сіль, 80 г;
- цукор, 120 г;
- оцет 9%, 200 мл;
- гірчиця в зернах, 20 г;
- часник, 4 головки;
- перець, 2 ч.л.
Процес приготування огірків
Огірки промиваємо і якщо вони мляві, заливаємо холодною і чистою водою на кілька годин.
Порада: краще беріть невеликі огірочки, щоб порізати їх на маленькі кружечки, так салат буде кращим.
Ріжемо їх на не великі кружечки.
Для маринаду змішуємо оцет і олію, цукор і сіль, гірчицю і тертий часник.
Заливаємо огірки маринадом, перемішуємо і залишаємо на 3 – 5 годин при кімнатній температурі. Періодично перемішуємо.
Розкладаємо салат в банки, ущільнюємо і заливаємо маринадом. Накриваємо кришками.
Ставимо банки в каструлю на рушник, заливаємо теплою водою банки по плечики.
Стерилізуємо з моменту закипання води протягом 8 хвилин (0.5 л), 10 хвилин – 1 л банки.
Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо, залишаємо остигати.
Зберігаємо салат в підвалі або в коморі.
При подачі можна полити салат нерафінованою олією, додати зелень, буде ще смачніше і ароматніше.