Шоколадно-карамельний торт «Медовик»

Медовик виходить ніжний і повітряний. Сметанно-карамельний крем надає йому особливого смаку і робить більш цікавим. Тортик підійде і для сімейного чаювання, і до святкового столу.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти

  • 400 грам пшеничного борошна
  • 3 курячих яйця
  • 120 грам вершкового масла
  • 120 грам меду
  • 50 грам какао-порошку
  • 1 чайна ложка соди
  • дрібка солі
  • 180 грам цукру

Для крему

  • 800 грам сметани
  • 1 банка вареного згущеного молока

Як приготувати торт «Медовик»

У миску просіваємо борошно, какао і перемішуємо.

В іншу миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, цукор і перемішуємо. Вливаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.

Мед нагріваємо в мікрохвильовці і додаємо соду, перемішуємо. Отриману суміш переливаємо до яєць і перемішуємо. Поступово всипаємо борошняну суміш і замішуємо тісто.

Кладемо тісто в пакет і прибираємо в морозилку на 20-30 хвилин.

Через відведений час тісто дістаємо, ділимо на 8 частин і скачуємо в кулю. Кладемо на тарілку, накриваємо фольгою і ставимо в холодильник.

Дістаємо один шматочок тіста і розкачуємо в тонкий пласт відразу на листі пергаменту. Проколюємо його виделкою і перекладаємо на деко. Випікаємо його при температурі 180 градусів протягом 8-10 хвилин. Поки випікається перший корж готуємо другий і т.д.

Готові коржі охолоджуємо.

У сметану додаємо згущене молоко і перемішуємо міксером до однорідності.

Збираємо торт. Кладемо корж, змащуємо кремом і кладемо другий корж, потім знову крем. І так до тих пір, поки не зберемо торт.

Змащуємо його зверху і боків кремом, а потім присипаємо крихтою із залишків від коржів.

Готовий торт ставимо в холодильник на кілька годин, а потім подаємо до столу.

Не вдається скопіювати.