Шоколадний фондан з начинкою — готується набагато простіше, ніж здається
Давно хотіли приготувати шоколадний фондан з начинкою, але боялися що це дуже складно? Ми поділимося простою інструкцією з приготування неймовірно смачного французького десерту!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media
Інгредієнти:
- 200 г шоколаду
- 160 г вершкового масла
- 4 яйця
- 120 г цукру
- 100 г борошна
- 1 ст. л. какао
Приготування:
- На водяній бані розтопіть плитку чорного шоколаду з 150 грамами вершкового масла. Періодично помішуйте, щоб домогтися однорідності.
- Поки шоколад топиться, можна підготувати самі форми. Підійдуть круглі форми для кексиків, керамічні або одноразові. Їх потрібно змастити розм’якшеним вершковим маслом, а потім гарненько присипати кожну форму какао.
- У зручній ємності змішайте вінчиком яйця з цукром. Злегка остиглий розтоплений шоколад влийте тонкою цівкою до яєчної суміші.
- Просійте борошно. Гарненько перемішайте до однорідності. Зверніть увагу, що не потрібно вимішувати дуже довго: при довгому вимішуванні може виділитися клейковина з борошна і тісто буде щільним, а значить і сама випічка вийде не настільки легкою, як нам потрібно.
- Викладіть тісто по формах, заповнюючи формочки на 2/3. Випікайте кексики в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом 10-15 хвилин.
- Готові кекси потрібно трохи остудити, а потім обережно перевернути на тарілку. Присипте фондан какао, подавайте гарячим. Найкраще шоколадний фондан подавати з кулькою вершкового морозива, як це роблять в ресторанах.