Шоколадний крем без яєць. Без молочних продуктів. Для тортів, тістечок
Покроковий рецепт, як просто приготувати Шоколадний крем без яєць і молочних продуктів. Крем виходить дуже смачним, ніжним, легким, повітряним, в міру солодким.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Готується крем легко і досить швидко. Крем підходить для приготування тортів, тістечок, рулетів, капкейков.
Необхідні продукти:
- 400 грам – кокосове молоко
- 150 грам – цукор (7,5 ст. Ложок)
- 50 грам – кукурудзяний крохмаль (3 ст. Ложки)
- 70 грам – чорний шоколад з вмістом какао 70%
- 280 грам – кокосові вершки
Кукурудзяний крохмаль можна замінити пшеничним борошном.
Покроковий процес приготування:
Кокосове молоко треба заздалегідь поставити в холодильник.
Дістаємо кокосове молоко з холодильника, не перемішуючи, знімаємо верхній шар – вершки. Для приготування крему потрібно 280 грам кокосових вершків. З одного баночки об’ємом 400 мл, я знімаю 140 грам вершків.
Вершки перемішуємо з прозорою рідиною в банці. З цього молока будемо готувати крем.
У каструлю виливаємо 400 грам кокосового молока.
Висипаємо 150 грам або 7,5 ст. ложок цукру.
50 грам або 3 ст. ложки кукурудзяного крохмалю перемішуємо до однорідного стану, не збиваємо. Ставимо варитися на плиту.
Варимо на середньому вогні, постійно перемішуючи лопаткою.
Як тільки маса починає згущуватися, міняємо лопатку на віночок, робимо вогонь мінімальним, і постійно перемішуючи, доводимо масу до кипіння.
Коли маса закипить, вона стане густа як пудинг. Знімаємо з вогню.
У гарячу заварну основу додаємо 70 грам чорного шоколаду з вмістом какао 70%.
Перемішуємо вінчиком до однорідного стану. Заварна основа готова, її треба охолодити.
Для цього я ставлю каструлю в миску з холодною водою і льодом, і постійно перемішую, щоб маса швидше охолола і не утворювалася скориночка.
Заварну основу треба охолодити до кімнатної температури.
Якщо ви заварну основу готуєте заздалегідь і не плануєте відразу готувати крем, то її треба накрити харчовою плівкою в контакт і прибрати в холодильник.
Перед приготуванням крему заварну основу треба дістати з холодильника заздалегідь, і дати їй зігрітися до кімнатної температури.
280 грам кокосових вершків взбити міксером, до повітряного стану.
Заварну основу, перед тим як з’єднувати з вершками, треба добре збити міксером.
На максимальних обертах міксера збиваємо заварну основу, вона повинна стати м’яка, однорідна.
Далі в вершки будемо поступово додавати заварну основу, і збивати на максимальних обертах міксера до однорідного стану.
Додаємо ложку заварної основи.
І збиваємо до однорідного стану. Ще ложку.
Знову збиваємо до однорідного стану.
Так поступово з’єднуємо всю заварну основу з вершками.
Ось такий повітряний, ніжний крем виходить. Смачного!