Шоколадний “Медовик” з вершково-карамельним кремом — особливий смак
Ця випічка варта уваги кожної господині. Коржі виходять ніжні, а сметанно-карамельний крем надає торту особливий смак і робить більш цікавим. Тортик підійде і для сімейного чаювання, і до святкового столу, ін.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Необхідні продукти:
- 400 грамів пшеничного борошна
- 3 курячих яйця
- 120 грамів вершкового масла
- 120 грамів меду
- 50 грамів какао-порошку
- 1 чайна ложка соди
- щіпка солі
- 180 грамів цукру
Для крему:
- 800 грамів сметани
- 1 банка вареного згущеного молока
Починаємо приготування:
- У миску просіваємо борошно, какао і перемішуємо.
- В іншу миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль, цукор і гарно збиваємо. Вливаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.
- Мед нагріваємо в мікрохвильовці і додаємо соду, перемішуємо. Отриману суміш переливаємо до яєць. Поступово всипаємо борошняну суміш і замішуємо тісто.
- Кладемо тісто в пакет і прибираємо в морозилку на 20-30 хвилин.
- Через відведений час тісто дістаємо, ділимо на 8 частин. Кладемо на тарілку, накриваємо фольгою і ставимо в холодильник.
- Дістаємо один шматочок тіста і розгортаємо в тонкий пласт відразу на аркуші пергаменту. Проколюємо його виделкою і перекладаємо на деко.
- Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 8-10 хвилин. Поки випікається перший корж готуємо другий і т. д. Готові коржі охолоджуємо.
- У сметану додаємо згущене молоко і перемішуємо міксером до однорідності.
- Збираємо торт. Кладемо корж, змащуємо кремом і кладемо другий корж, потім знову крем. І так до тих пір, поки не зберемо торт. Змащуємо верх і боки кремом, а потім присипаємо крихтою із залишків від коржів.
- Готовий торт ставимо в холодильник на кілька годин, а потім подаємо до столу.
Смачного!