Шоколадний пудинг: можна готувати хоч кожен день
Пудинг готується дуже просто і швидко, виходять м’які і ніжні ласощі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- – борошно, 1 ст.л;
- – молоко, 1 л;
- – крохмаль, 2 ст.л;
- – жовток, 1 шт;
- – какао, 3 ст.л;
- – цукор, 1 стакан;
- – вершки, 0.5 склянки.
Молоко з’єднуємо з вершками, вбиваємо жовток, перемішуємо. Тепер всипаємо борошно, крохмаль і цукор, какао. Добре вимішуємо масу і ставимо на плиту, включаємо невеликий вогонь і варимо, постійно перемішуючи, протягом 15 хвилин. Коли маса стане густою, вимикаємо вогонь.
Розкладаємо мус в порційні стаканчики або креманки. Ставимо в холодильник на 2 – 3 години.
За бажанням, ви можете приготувати повноцінний десерт. Беремо пісочне печиво і ламаємо його на шматочки, викладаємо на дно формочки або креманки. Зверху наливаємо збиті з пудрою жирні вершки, на них – наш пудинг. Зверху викладаємо крем з вершків, поливаємо соусом з будь-яких ягід або розтопленим шоколадом і ставимо все в холодильник. Можна взяти шоколадне печиво з прошарком.
Як варіант, можна зробити пудинг з подрібненими горіхами, шматочками зефіру, сирною масою та іншими солодкими продуктами, які ви берете для готування домашніх солодощів.