Шоколадний пудинг з вишнею: англійський десерт
Вишнева версія пудингу подається з темним шоколадом з коньяком і збитими вершками.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти для пудингу:
- 200 г замороженої вишні
- 1 груша
- 100 г родзинок
- 100 мл коньяку
- 100 г темного шоколаду
- 100 г масла, плюс 2 ст. л. для змащування
- 2 великих яйця
- 1/4 ложки солі
- 50 г борошна
- 1 ч. л. прянощів
- 1 ст. л. какао-порошку
- 50 г свіжих панірувальних сухарів
- 2 ст. л. золотого цукрового сиропу
Для шоколадної поливки:
- 100 г темного шоколаду
- 120 мл вершків крему, плюс додатково для подачі
- 3 ст. л. коньяку (необов’язково)
- 100 г темно-коричневого цукру
Спосіб приготування:
Помийте вишню і розділіть навпіл, позбавляючись від кісточки. Залиште трохи вишень для прикраси. Очистіть грушу, потім змішайте її з вишнею, родзинками і коньяком. Добре збийте і відправ в мікрохвильову піч, нагрій протягом 3-х хвилин, після чого відставте суміш і почекайте поки вона охолоне. Фрукти повинні трохи набрякнути.
Розбийте темний шоколад на шматочки, додайте масло і теплі фрукти. Перемішайте все разом і почекайте, поки масло розтане. За потреби трохи нагрійте суміш, щоб масло стало рідким. Після чого всю суміш потрібно остудити.
Накрий посуд для випікання фольгою, потім візьміть 1 ст. л. вершкового масла і змастіть ним поверхню. Найкраще взяти два листи фольги, щоб вони були більш щільними.
Збийте яйця в маленькій мисці. Додайте борошно, цукровий сироп, прянощі і какао-порошок, панірувальні сухарі і сіль. Перемішайте все разом дерев’яною ложкою. У вас повинна вийти досить густа суміш. Тепер викладіть вміст в мисці на змащені маслом листи фольги. Залишками масла змажте бокові сторони, тепер зробіть форму піраміди і загорніть фольгою. Відкрийте трохи верхівку, щоб не збирався концентрат пари всередині, потрібно уникнути скупчення води.
Пудинг готується на пару, тому вам потрібно набрати в каструлю води, зверху поставити ще одну тарілку і на неї сам пудинг. Але під час цього процесу потрібно постійно стежити за рівнем води в каструлі. Готується він протягом 1-1,5 години, проте ви можете розігріти духовку до 175 °C і відправити десерт туди на півгодини, якщо не хочете готувати на пару.
Після того, як він буде готовий, поставте його в прохолодне місце і дайте час, щоб охолов.
Далі, вам потрібно приготувати поливання. Для цього розбийте шматки шоколаду на частини, потім відправте їх у маленьку каструлю, поставте на повільний вогонь і дайте час, щоб він розтопився, при цьому акуратно його помішуйте, додайте цукор. Потім налийте коньяку, якщо використовуєте його як інгредієнт. Дайте час, щоб рідка консистенція трохи охолола.
Після чого, видаліть фольгу з пудингу і полийте зверху шоколадом, прикрасьте вишнями і вершками. Ласощі готові до вживання.