Шоколадний торт “Прага”
Виходить торт Прага вологим і смачним. Складається з двох шоколадних бісквітних коржів з прошарком ніжного крему. Тортик відмінно підійде для будь-якого святкового столу, а готується не сильно складно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- 100 грам абрикосового джему
Для бісквіта
- 4 курячих яйця
- 140 грам цукру
- дрібка солі
- 130 грам пшеничного борошна
- 8 грам розпушувача
- 40 грам какао-порошку
- 80 мілілітрів молока
- 100 мілілітрів соняшникової олії
Для просочення
- 80 мілілітрів молока
- 50 мілілітрів к0ньяку
- 1 столова ложка абрикосового джему
Для крему
- 400 мілілітрів молока
- 3 жовтки
- 130 грам цукру
- 35 грам кукурудзяного крохмалю
- 250 грам вершків 35%
- 80 грам шоколаду 70%
Для глазурі
- 80 грам шоколаду 70%
- 80 мілілітрів вершків 35%
Як приготувати торт Прага
Приготуємо бісквіт. У чашу міксера вбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і збиваємо до щільної пишної піни.
Какао заливаємо гарячим молоком, перемішуємо і вливаємо олію. Перебиваємо блендером до однорідної маси, відставляємо в сторону.
У борошно додаємо розпушувач і перемішуємо.
До яєць в два прийоми додаємо борошняну суміш. За допомогою лопатки перемішуємо до однорідності.
Трохи тіста додаємо в шоколадну масу і перемішуємо до однорідності. Додаємо його в тісто і перемішуємо.
Форма для випічки (18 см.). Розкладаємо тісто на 2 формочки і відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 150 градусів протягом 20-25 хвилин. Готовий бісквіт залишаємо до повного охолодження, загортаємо у плівку і даємо пару годин «відпочити».
Приготуємо заварний крем. У сотейник вливаємо молоко, додаємо цукор, крохмаль і жовтки. Перемішуємо вінчиком до однорідної маси і ставимо на плиту. Варимо на середньому вогні постійно помішуючи до загустіння. Перекладаємо крем в чашку, накриваємо плівкою в контакт і відправляємо в холодильник до повного охолодження.
У гарячі вершки додаємо темний шоколад, даємо постояти 1 хвилину і перебиваємо блендером до однорідної маси. Накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник до повного охолодження.
Дістаємо ганаш і збиваємо до легкого загустіння. Потім дістаємо заварну основу і збиваємо до однорідності. З’єднуємо дві маси і акуратно перемішуємо лопаткою.
В молоко додаємо к0ньяк, джем і все перемішуємо до однорідності.
Беремо бісквіти і розрізаємо кожен на 2 коржі. Обрізки подрібнюємо в крихту.
Беремо тарілку і ставимо 1 корж. Просочуємо його і покриваємо кремом. Зверху ставимо другий корж і також просочуємо його. Потім викладаємо ще один шар крему і накриваємо коржем. Таким чином збираємо весь торт. Накриваємо торт папером для випічки і прибираємо в холодильник на кілька годин.
Готовий торт звільняємо від паперу і змащуємо його зверху і боків абрикосовим джемом. І ставимо в холодильник.
Приготуємо глазур. У гарячі вершки кладемо шоколад, перебиваємо блендером до однорідності.
Дістаємо торт з холодильника і зверху покриваємо приготовленою глазур’ю. Прибираємо на пару хвилин в холодильник, потім дістаємо і прикрашаємо боки торта приготованою крихтою.
Готовий тортик подаємо до столу. Смачного!