Шоколадний торт зі сметанним кремом
Сьогодні для вас я приготувала шоколадний торт на сметанному кремі. Торт готується зі звичайних інгредієнтів і виходить ніжний.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 300 г
- Сіль – 1/3 ч.л
- Сода – 1,5 ч.л.
- Соняшникова олія – 60 мл
- Ванілін – 1 г
- Вершкове масло – 60 г
- Молоко – 280 мл
- Лимонний сік – 1 ст.л.
- Борошно – 250 г
- Какао – 50 г
Для крему:
- Сметана 25% – 400 г
- Цукор – 60 г
- Ванілін – 0,5 г
Як приготувати шоколадний торт
У глибоку миску вбиваємо два яйця, всипаємо сіль, ванілін, 1,5 чайної ложки соди, 60 мл олії і 300 грам цукру, збиваємо вінчиком або міксером.
Додаємо 60 грам м’якого вершкового масла, вливаємо 280 мл молока кімнатної температури, перемішати. У 250 грам борошна всипаємо 50 грам какао, перемішати і просіяти через сито в загальну масу. Перемішуємо до отримання однорідної гладкої маси, в кінці додаємо 1 столову ложку лимонного соку і ще раз перемішати.
Форму діаметром 22 см, дно і боки змащуємо вершковим маслом, виливаємо тісто, прокручуємо форму і відправляємо випікатися при температурі 170 градусів 1 годину.
Готовому бісквіту дам повністю охолонути і приготуємо крем. У 400 грам сметани всипаємо 60 грам цукру і ванілін, збиваємо міксером протягом 5 хвилин, поки крем не загусне.
Готовий бісквіт розрізаємо на 3 частини, верх бісквіта піде на крихту. Викладаємо перший корж на тарілку і промазуємо добре кремом. Теж саме робимо з другим і третім коржем. Верх і боки торта теж промазуємо кремом.
Залишаємо торт при кімнатній температурі на 30 хвилин. Так як бісквіт сам по собі вологий, я верх бісквіта подрібнила на дрібній тертці, до отримання дрібної крихти.
Обсипаємо крихтою боки і верх торта.
Торт готовий, нарізаємо і відразу подаємо до столу, торт дуже ніжний і смачний. Готуватися легко і швидко!