Шоколадний зефір з найпростіших продуктів — закохує з першого шматочка

Коли ви скуштуєте хоча б маленький шматочок цього чудесного десерту — ви відразу ж назвете його “ніжний”. А втім, цей шоколадний витвір можна охарактеризувати й іншими словами, наприклад, повітряний, легкий, м’який і невагомий як хмарка… Мабуть, слів досить, пора приступити до справи! Приготуємо шоколадний зефір.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти

  • 10 г желатину + 70 мл води
  • 220 г цукру + 50 мл води
  • 90 г шоколаду 70%
  • Ваніль

Присипка

  • 1 ст. л. цукрової пудри
  • 1 ст. л. какао-порошку
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю.

Приготування

  1. Желатин заливаємо холодною водою і даємо йому набрякнути.
  2. Розтоплюємо шоколад на невеликому вогні.
  3. Змішуємо цукор з водою і доводимо до кипіння, потім знімаємо з плити.
  4. Розтоплюємо желатин до розчинення, не кип’ятимо! Додаємо за бажанням ванілін.
  5. Змішуємо сироп з желатином і збиваємо 10 хвилин до пишноти й світлого кольору.
  6. Заливаємо розтоплений шоколад і збиваємо до пишноти.
  7. Виливаємо масу у форму, змащену маслом, і накриваємо плівкою.
  8. Прибираємо в холодильник на 3 години.
  9. Застиглий зефір розрізаємо на шматочки.

Чудовий шоколадний зефір готовий! Смачного чаювання.

Подробиці приготування дивіться у відео:

Не вдається скопіювати.